Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΓΣΕΒΕΕ: Έρχονται 40.000 λουκέτα και 150.000 νέοι άνεργοι

Εκτιμάται ότι ως το τέλος του έτους θα βρεθούν πιο κοντά στο λουκέτο περίπου 40.000 επιχειρήσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό για το 2013 σε 90.000, κάτι που σημαίνει ότι θα χαθούν περί τις 150.000 θέσεις εργασίας


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα λουκέτα στην ελληνική αγορά και την ανεργία έως το τέλος του 2013. 

Την κατάσταση που επικρατεί στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών περιγράφει η νέα έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Μεταξύ άλλων, εκτιμάται ότι ώς το τέλος του έτους θα βρεθούν πιο κοντά στο λουκέτο περίπου 40.000 επιχειρήσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό για το 2013 σε 90.000, κάτι που σημαίνει ότι θα χαθούν περί τις 150.000 θέσεις εργασίας.

Ανάμεσα στα βασικά θέματα της έρευνα είναι μεταξύ άλλων η μικρή επιβράδυνση της επιδείνωσης της κατάστασης των επιχειρήσεων (τζίρος, ζήτηση, ρευστότητα), η αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το κράτος (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές), οι σημαντικές δυσκολίες για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις στον κλάδο εμπορίου, η επιβεβαίωση των στοιχείων προηγούμενων ερευνών του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για λουκέτα και απώλεια θέσεων απασχόλησης καθώς και οι προβλέψεις για λουκέτα και απώλεια θέσεων απασχόλησης το επόμενο διάστημα.

Η έρευνα που θα παρουσιαστεί είναι η δεύτερη για το 2013 που διεξάγει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, σε συνεργασία με την εταιρία MARC, σε εξαμηνιαία βάση από το Μάιο του 2009. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...