Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Air Liquide: Συμβόλαιο στην αγορά των nanopowders

Air Liquide7Image via WikipediaΗ Air Liquide ανακοίνωσε την υπογραφή μακροπρόθεσμου συμβολαίου με τη Γαλλική βιομηχανία Nanomakers, εξειδικευμένη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας nanopowders καρβιδίου του πυριτίου.

H αγορά των nanopowders αναπτύσσεται δυναμικά. Όλο και περισσότερες βιομηχανικές διαδικασίες σήμερα εντάσσουν τα nanopowders στην παραγωγική διαδικασία των προϊόντων τους : ηλεκτρονική, οπτική ίνα, κατασκευαστές μηχανικών μερών, ενέργεια, διατήρηση περιβάλλοντος, ιατρική.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης της Air Liquide θα διαθέσουν στον πελάτη την επιστημονική εμπειρία τους στον τομέα ανάλυσης και καθαρισμού των αερίων. Συγκεκριμένα, η Air Liquide θα προμηθεύει το σιλάνιο, το υδρογόνο, την ασετυλίνη, το αργό καθώς και τον αντίστοιχο εξοπλισμό για την πρώτη βιομηχανική μονάδα της Nanomakers, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2011 στη Γαλλία.

Παρούσα στη Γαλλική και Ιαπωνική αγορά, η Nanomakers εξειδικεύεται στην παραγωγή nanopowders για την ενίσχυση της μηχανικής και θερμικής αντίστασης των υλικών στη βιομηχανία. Αέρια όπως σιλάνιο, υδρογόνο και ασετυλίνη εγχέονται με άλλα πρωτογενή υλικά σε έναν αντιδραστήρα σε κλειστό χώρο, υπό προστατευτική ατμόσφαιρα αργού. Μέσω της διαδικασίας πυρόλυσης επιτυγχάνεται η συλλογή εξαιρετικά ομοιογενών και καθαρών nanopowders πυριτίου. Η Nanomakers συνεργάζεται με την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Ο François Ténégal, Γενικός Δ/ντής της Nanomakers, δήλωσε σχετικά: « Η ανάγκη για έναν αξιόπιστο προμηθευτή, με ομάδες τεχνικά έμπειρες και ικανές σε έναν τομέα που η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας, μας οδήγησαν στην επιλογή της Air Liquide. H επιχείρησή μας σήμερα αναπτύσσεται συνεχώς, κάτι που απαιτεί τόσο την ενίσχυση των ομάδων της όσο και την κατάκτηση νέων αγορών και αυτή η συνεργασία θα συνεισφέρει στην περαιτέρω εξέλιξή μας»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...