Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Οι έμποροι ελπίζουν να δουν τόνωση της αγοράς

Mε την απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα
Μία βάση στη χρηματοοικονομική αβεβαιότητα της χώρας μας και της Ευρώπης βάζει η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση του ο ΕΣΘ αναφέρει ότι «επιτέλους μπαίνει μία βάση στη χρηματοοικονομική αβεβαιότητα της χώρας μας και της Ευρώπης».
Ο σύλλογος διευκρινίζει ότι «δεν θεωρούμε ότι η απόφαση της Συνόδου έβαλε "πάτο στο βαρέλι" του δημόσιου χρέους, αλλά θεωρούμε ότι αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για να λειτουργήσει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η διαρροή του δημόσιου τομέα, να αναδιοργανωθεί η χώρα μας και να επενδύσει στην ανάκτηση των παραγωγικών της δυνατοτήτων και στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας.
Ελπίζουμε ότι η παράταση των οικονομικών υποχρεώσεων και η μείωση του κόστους δανειοδότησης που πήρε το ελληνικό κράτος θα μεταφερθούν άμεσα στην πραγματική οικονομία, δίνοντας της την απαραίτητη ρευστότητα για να μπορέσει να λειτουργήσει και αλλάζοντας την αρνητική ψυχολογία που επικρατεί στην αγορά και στην κοινή γνώμη.
Ξεκινώντας, άμεσα, προτείνουμε να δοθεί στις επιχειρήσεις παράταση της αποπληρωμής των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ.
Ελπίζουμε την διαπραγματευτική αποτελεσματικότητα που έδειξε η κυβέρνηση να την επιδείξει και στην εσωτερική διακυβέρνηση, θέτοντας, ως βασικό στόχο, την προτεραιότητα της ανάπτυξης και της δίκαιης κατανομής βαρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...