Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Οσμή... εκτεταμένης τοκογλυφίας στην Πάτρα, με δεκάδες αγγελίες

Ερωτηματικά προκαλούν οι δεκάδες αγγελίες που δημοσιεύονται πλέον στο τοπικό και όχι μόνο τύπο, με τηλέφωνα και ονόματα ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να μας... δανείσουν από 1.000 έως 100.000 ευρώ, ανεξάρτητα εάν είμαστε καταχρεωμένοι στις τράπεζες, με κάρτες σε καθυστέρηση και με εγγραφή στον Τειρεσία. Μάλιστα η επιχείρηση για… διευκόλυνση, λειτουργεί όλη την ημέρα, από το πρωί, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.
Σύμφωνα με τις αγγελίες, οι διαχειριστές τους διαθέτουν ακόμα και ιστοσελίδες, ενώ συνεργάτες τους μπορούν να μας επισκεφτούν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.
Εύκολα, γρήγορα και απλά, μόνο με την ταυτότητα μας, όσοι δεν περνάμε ούτε απ έξω από τις τράπεζες, θα ξελασπώσουμε παίρνοντας το ποσό που θα ζητήσουμε και εξοφλώντας το με τραπεζικές δόσεις!
Έτσι οι αγγελίες αυτού του «υπόπτου είδους» αυξάνονται και μετά ακολουθεί το κυνήγι για την αποπληρωμή, που οδηγεί τα θύματα, ακόμα και στην αυτοκτονία.
Τραπεζικοί κύκλοι στους τονίζουν πως πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές οι δραστηριότητες αυτών που εμφανίζονται να διαθέτουν απίστευτη ρευστότητα και να καταφέρνουν το… «τραπεζικό ακατόρθωτο».
Σε κάθε περίπτωση, εφιστούν την προσοχή στους απελπισμένους πολίτες, ώστε να μην ενδίδουν χωρίς να είναι σίγουροι για το τι θα αντιμετωπίσουν, υπογράφοντας με την ταυτότητα τους και εξηγούν πως αυτά που υπόσχονται, με την νόμιμη οδό δεν γίνονται.

Προσοχή στα mail-παγίδα που υπόσχονται μετρητά

Το attacktv είχε από τις 2 Μαΐου προειδοποιήσει για το θέμα, εξαιτίας ενός mail που είχε κατακλύσει τότε τους υπολογιστές εκατοντάδων χρηστών στην Πάτρα (και σήμερα… κυκλοφορεί με τη μορφή αγγελίας) και αναφερόταν σε μια «εταιρεία», οι άνθρωποι της οποίας, υποτίθεται ότι διευκολύνουν, όσους έχουν πρόβλημα με τις πιστωτικές τους κάρτες. Όμως δεν κάνουν τίποτα παραπάνω, από αυτό που ήδη υπάρχει ως «παροχή» από τις τράπεζες και απλώς οι κάτοχοί τους, σε πολλές των περιπτώσεων, δεν το γνωρίζουν. Εκτός αυτού, υπάρχει και ο κίνδυνος να πρόκειται για απατεώνες, που μπορεί να στοχεύουν στο να κλέψουν τους κωδικούς των καρτών με… άγνωστα αποτελέσματα για τον κάτοχο της κάρτας.
Στο συγκεκριμένο mail υπήρχαν τηλέφωνα με τα οποία το attacktv επικοινώνησε, ζητώντας πληροφορίες για το πώς γίνεται όλο αυτό και αν πράγματι έχει όφελος ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας. Ασαφείς οι απαντήσεις, αφού εν ολίγοις ο κύριος που απάντησε στο κινητό τηλέφωνο, είπε ότι παίρνουν τις κάρτες των ενδιαφερομένων και δίνουν μετρητά στους κατόχους τους… Στο ερώτημα γιατί χρειάζεται διαμεσολαβητής γι αυτό, απάντησε (επειδή προφανώς δεν περίμενε τη συγκριμένη ερώτηση), ότι μπορούν και από μόνοι τους οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών, να αγοράζουν προϊόντα με αυτές και να τα δίνουν στη συγκεκριμένη «εταιρεία», αυτή να τα πουλάει και να τους δίνει μετρητά…
Ωστόσο και πάλι δεν έβγαινε νόημα, έτσι το attacktv, ζήτησε την βοήθεια του Δημήτρη Γεωργίου, υποδιευθυντή υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα και α’ γραμματέα του παραρτήματος της ΟΤΟΕ στην Αχαΐα, ο οποίος ήταν σαφής: «Πρόκειται για απάτη και οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών δεν πρέπει να ανταποκριθούν στο mail αυτό και σε κανένα παρόμοιο». Ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι «πρόκειται για κάποιους, προφανώς απατεώνες, που εκμεταλλεύονται την «ευχέρεια» που δίνουν οι τράπεζες, σε κατόχους πιστωτικών που εξυπηρετούνται κανονικά, πληρώνονται δηλαδή στην ώρα τους οι δόσεις, να μπορούν πέραν του πιστωτικού ορίου να εγκρίνουν αγορές 10% επί του ορίου και ενδεχομένως πολλοί κάτοχοι καρτών δεν το ξέρουν. Επίσης, πολλά καταστήματα για αγορές μέχρι 100 ευρώ, δεν παίρνουν έγκριση από τα κεντρικά της Αθήνας, κάτι που επίσης δεν γνωρίζουν πολλοί κάτοχοι. Και αυτό το γεγονός κρύβει κινδύνους για τους κατόχους καρτών αν εμπιστευτούν επιτήδειους, οι οποίοι γνωρίζουν τα καταστήματα που το κάνουν αυτό, άρα μπορεί να «φορτώσουν» την κάρτα. Για να μην πούμε, ότι μπορεί να κλαπεί και ο κωδικός της κάρτας, με ακόμα πιο άσχημα αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Γεωργίου.
http://www.attacktv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...