Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συνδυαστική λύση εξετάζει το Δημόσιο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ...

Σε νέες δηλώσεις για την τύχη της ΔΕΗ προχώρησε χθες ο υπουργός περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας ότι... απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ κατά 17%, αποκλείοντας όμως αυτή να γίνει μέσω χρηματιστηρίου καθώς, όπως τόνισε, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην πραγματική, ούτε στην δυνητική αξία της επιχείρησης.

“Μόνα τους τα swaps δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, για αυτό το υπουργείο προσανατολίζεται σε μία συνδυαστική λύση με την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και πώληση θυγατρικών εταιρειών”, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.


Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι άμεση, καθώς πρώτα πρέπει να διασφαλιστούν σειρά πραγμάτων, τόσο ως προς την υλοποίηση των υποχρεώσεων της χώρας βάσει του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όσο και στο να εξακολουθήσει να έχει μια ισχυρή επιχείρηση σε ένα νέο περιβάλλον με όρους καθαρούς.

Τέλος, ανέφερε ότι η συζήτηση για τους λιγνίτες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε εξέλιξη και η διαπραγμάτευση αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Θυμίζουμε ότι πριν από ημέρες, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε μιλήσει για 3 σενάρια, αναφορικά με την μέλλον της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, το πρώτο σενάριο είναι η πώληση πακέτου μετοχών μέσω χρηματιστηρίου, για το οποίο ο υπουργός δήλωσε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι συμφέρουσα λύση (λόγω της πτώσης των τιμών). Δεύτερο σενάριο είναι η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, το οποίο μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε ως συμφέρουσα λύση και τρίτο είναι η πλήρης απόσχιση των θυγατρικών της ΔΕΗ που δημιουργούνται με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς το οποίο κατατίθεται εντός της ημέρας στη Βουλή.

Να σημειωθεί τέλος, ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, τα ζητήματα αυτά θα εξεταστούν συνδυαστικά και οι όποιες κινήσεις προβλέπεται να γίνουν μετά την απελευθέρωση της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ που επιβάλλει η τρόικα.
www.greekfinanceforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...