Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Επιθετική απάντηση της Standard & Poor’s στις επικρίσεις για την Ελλάδα

Επιθετική ήταν η απάντηση της S&P στις επικρίσεις που δέχεται ο οίκος αξιολόγησης για την πρόσφατη εκτίμηση του, ότι σε περίπτωση εφαρμογής του γαλλικού σχεδίου... για την Ελλάδα θα προχωρήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία (selective default). Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Standard & Poor’s στη Γερμανία απέρριψε σήμερα Τετάρτη την κριτική ότι ο οίκος αξιολόγησης αξιολογεί υπερβολικά σκληρά τις προσπάθειες για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με αποφυγή πιστωτικού επεισοδίου.

Συγκεκριμένα, ο Τόρτσεν Χίνριχτς μιλώντας σε αυστριακό ραδιόφωνο δήλωσε “οι ισχυρισμοί αυτοί είναι λόγια του αέρα και είναι αποδεδειγμένα λανθασμένοι. Είτε βασίζονται σε άγνοια των γεγονότων είτε τα κίνητρα είναι πολιτικά και τα γεγονότα παραμελούνται”, ενώ πρόσθεσε ότι η Standard & Poor’s δεν απέρριψε το γαλλικό σχέδιο στη βάση του, αλλά σχολίασε το πώς θα αξιολογούσε με τα σημερινά δεδομένα και τις διαθέσιμες πληροφορίες το σχέδιο.

“Πρόκειται για ένα καθαρά υποθετικό σχόλιο. Το τελικό σχέδιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί”, τόνισε το στέλεχος της S&P, προσθέτοντας πως το όλο θέμα έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι επενδυτές σε σχέση με τους αρχικούς όρους των ομολόγων , την αποπληρωμή του κεφαλαίου και των τόκων.

Μάλιστα ο κ. Χίνριχτς δήλωσε “είναι πολύ σαφές ότι εξετάζεται μια σημαντική επέκταση της διάρκειας των ομολόγων και μια καθυστέρηση στην αποπληρωμή κάτι που δεν είναι σύμφωνο με την αρχική υπόσχεση για την έγκαιρη πληρωμή των τόκων και του κεφαλαίου. Σε αυτό το βαθμό, ένα τέτοιο σχέδιο θα συνεπαγόταν χρεοκοπία”.
www.greekfinanceforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...