Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Δασκαλόπουλος: Ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

Tην εκτίμηση ότι η βιομηχανία παραμένει ο πιο σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ, στην απασχόληση, στους φόρους και στις εργοδοτικές εισφορές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στην εκδήλωση των Ευρωπαίων εργοδοτών Business Europe σήμερα στις Βρυξέλλες.


Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ακόμη ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, με την επαναφορά της χώρας σε υψηλούς ρυθμούς εξωστρεφούς ανάπτυξης και με την ουσιαστική μείωση της ανεργίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από την ανασυγκρότηση του παραγωγικού της ιστού και μόνο με αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος την ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα τη βιομηχανία.


«Η κρίση έχει επιφέρει μεγάλη βλάβη στην παραγωγική μας δομή» σημείωσε ο κ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «δεν αρκεί, όμως, να επαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που ήταν πριν την κρίση. Πολύ περισσότερο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κρίση ως ευκαιρία για να αναβαθμίσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και με νέες δραστηριότητες», τόνισε και ανέφερε ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους όσο και να ήταν αναπόφευκτη έχει πεπερασμένα όρια.

«Οφείλουμε τώρα να στραφούμε στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων μέσα από την καινοτομία και την τεχνολογία, μέσα από την καθημερινή δουλειά και την επένδυση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...