Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη του Προέδρου της EUREKO στην INTERAMERICAN

Την καθιερωμένη, ετησίως, επίσκεψη στην INTERAMERICAN πραγματοποίησε πρόσφατα ο Willem van Duin, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μητρικού ομίλου EUREKO. Στο πλαίσιο της αναφοράς και του διαλόγου επί των βασικών στρατηγικών κατευθύνσεων, ο κ. van Duin είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας.

Κατά τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η σταθερή εμπιστοσύνη και υποστήριξη που παρέχει η EUREKO στην INTERAMERICAN, μέσα από τη διαπίστωση ότι η εταιρεία εφαρμόζει με επιτυχία το στρατηγικό σχέδιο της, βασιζόμενη στην ομαδικότητα και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση και στις πωλήσεις. Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι:
Η INTERAMERICAN ανταποκρίνεται πολύ θετικά στις απαιτούμενες αλλαγές και έχει μια σταδιακή πρόοδο μέσα από μικρά αλλά συνεχή βήματα, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο της υλοποίησης του σχεδίου με συνετή διαχείριση των κινδύνων που αναλαμβάνει, εναρμονιζόμενη κεφαλαιακά, οργανωτικά και λειτουργικά στις απαιτήσεις του Solvency II.
Τα αποτελέσματά της στο α’ εξάμηνο είναι πολύ καλά, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και αποδεικνύουν την ευστοχία των εμπορικών επιλογών που έχουν γίνει.
Η ισορροπημένη δραστηριότητα στη ζωή, την υγεία και τις γενικές ασφάλειες αποτελεί σταθερό χαρακτηριστικό της εταιρείας. Ακολουθώντας εμπορικά το μοντέλο retail με «κλειδί» την απλοποίηση προϊόντων και διαδικασιών, η εταιρεία διατηρεί και τον κλάδο ζωής μέσα σε αυτή την εμπορική λογική ως βασική δραστηριότητα.
Η ποιότητα των εργασιών και του χαρτοφυλακίου κρίνεται ως σημαντικότερη και από την ανάπτυξη, όπως και η εστίαση στους πελάτες και η ενίσχυση της πελατοκεντρικής κουλτούρας.
Η INTERAMERICAN χρειάζεται και θα στηρίξει τα παραδοσιακά δίκτυα διανομής agency και brokers, παράλληλα με την ανάπτυξη του direct και του bancassurance, στο πλαίσιο της πολυκαναλικής πολιτικής που ακολουθεί στις πωλήσεις.
Όπως τόνισε ο W. van Duin, ο ευρωπαϊκός όμιλος προσβλέπει στην ισχυρή θέση των θυγατρικών εταιρειών του INTERAMERICAN, EUREKO SIGORTA και ORANTA στην Ελλάδα, την Τουρκία και τη Ρωσία αντίστοιχα κατά προτεραιότητα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες ο όμιλος έχει παρουσία. Επισημαίνεται ότι ο όμιλος EUREKO είναι ένας από τους καλύτερα κεφαλαιοποιημένους της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς και διαθέτει ένα από το υψηλοτέρα ratings (AA), σύμφωνα με την Standard & Poors.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...