Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αμερικανικό ενδιαφέρον για την ΕΝΚΛΩ

Επίσημο ενδιαφέρον για την εξαγορά της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας έχει εκδηλώσει αμερικανικό fund με διεθνείς δραστηριότητες. Το fund επικεντρώνεται στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και για το σκοπό αυτόν έχει υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας με τη διοίκηση της ελληνικής εταιρίας.

Ήδη, διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ του fund και των πιστωτριών τραπεζών, με στόχο την εξαγορά μέρους του χρέους της εταιρίας. Στόχος του αμερικανικού fund είναι η λειτουργία των δύο κλωστηρίων σε Μαρώνεια και Ροδόπη, η διατήρηση του κλάδου του ενδύματος, καθώς και η λειτουργία δύο μονάδων διαχείρισης αποβλήτων και παραγωγής ενέργειας. Πρόκειται δηλαδή για υιοθέτηση του προϋπάρχοντος business plan της διοίκησης της εταιρίας.
Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, το εγχείρημα της κρατικής εγγύησης για τα δάνεια της ΕΝΚΛΩ, εγκαταλείπεται, καθώς δεν έχει γίνει δυνατόν να υλοποιηθεί εδώ και πάνω από 12 μήνες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΚΛΩ, Γ. Μουσουλίδη, αυτή είναι η ύστατη προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας και αν τα λοιπά μέρη πέραν της διοίκησης των εργαζομένων επιδείξουν ολιγωρία, τότε οι ίδιοι δε θα ευθύνονται για τις μελλοντικές εξελίξεις.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...