Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: «Η ρύθμιση για το ΙΚΑ έχει αποτύχει»

Η τρόικα ξέρει ότι έχει αποτύχει η ρύθμιση των 48 δόσεων προς το ΙΚΑ, που επέβαλε η ίδια και αποδέχθηκε η κυβέρνηση, όταν όλοι οι επιχειρηματίες ζητούσαν τουλάχιστον 72 δόσεις, και όχι μόνο για οφειλές κάτω των 5 χιλιάδων ευρώ, τονίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι είναι «η χρυσή ευκαιρία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί πραγματικά (με την τρόικα), αν όχι με βάση τις προτάσεις των φορέων της αγοράς, τουλάχιστον με βάση τις προτάσεις του ίδιου του Διοικητή του ΙΚΑ, ο οποίος βλέπει και ομολογεί δημόσια πως η ρύθμιση αυτή αποτελεί εμπόδιο και όχι μέσο για αύξηση των εσόδων».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει την τρόικα ώστε να γίνουν πραγματικά «ευνοϊκοί» οι όροι της ρύθμισης, για να δώσει την ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανασάνουν και να βάλουν τις βάσεις για απεγκλωβισμό από τα χρέη.
 
Παράλληλα, κάνει λόγο για σημαντικό επιχείρημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα «αρκεί η ίδια να το θέλει», επικαλούμενο την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για σημαντική υπέρβαση κατά 37,2% στο στόχο των εσόδων του Σεπτεμβρίου, καθώς και την εκτίμηση του Υπουργείου Εργασίας ότι η πάταξη της εισφοροαποφυγής μέσω των ηλεκτρονικών Α. Π. Δ. θα φέρει επιπλέον έσοδα στο ΙΚΑ κατά 350 εκατ. ευρώ το 2014.

Τονίζει ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν «ισχυρό σύμμαχο της ελληνικής πλευράς, όχι μόνο για να αποφευχθούν νέα επώδυνα μέτρα, αλλά και για να βελτιωθούν τα ήδη ισχύοντα στην κατεύθυνση τόσο της αύξησης των εσόδων του Δημοσίου, όσο και της ομαλότερης λειτουργίας της αγοράς».

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...