Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Κέρδη 2,81% στην Οδό Αθηνών - Ξεσπάθωσαν οι Τράπεζες

Οι αγορές, συνήθως, προηγούνται των εξελίξεων στην οικονομία, είτε είναι αρνητικές, είτε θετικές.

Και σήμερα, την πιο θερμή ημέρα του καλοκαιριού, οι τραπεζικές μετοχές ξεσπάθωσαν οδηγώντας την αγορά σε άνοδο έως και 3,46% αφού βεβαίως την προηγούμενη περίοδο είχαν προηγηθεί επτά συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις και μια θετική. Το ερώτημα τώρα για όλους είναι αν πρόκειται για μια απλή κερδοσκοπική κίνηση, είτε για κάποιες νέες εξελίξεις στις τράπεζες – οι οποίες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
   
Ο όγκος των συναλλαγών σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με χθες καθώς έφθασε τα 78 εκατ. ευρώ, έναντι, μόλις 45 εκατ. ευρώ χθες.

Η μετοχή λ. χ της Τραπέζης Πειραιώς  έφθασε να διακινήσει 1,7 εκατ. τεμάχια, όγκο τον οποίο είχε αρκετό διάστημα να εμφανίσει. Απομένει λοιπόν να δούμε εάν θα προκύψουν ειδήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδος, δηλαδή μια νεώτερη πρόταση σχετικά με την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο τίτλος του Ταχυδρομικού συγκρατεί κέρδη ενός ευρώ, από την ημέρα της προσφοράς της Τραπέζης Πειραιώς – γεγονός το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1678, 06 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 2,81%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να κερδίζει έως και 3,46%. Στα 10,79 ευρώ η τιμή της Εθνικής Τράπεζας που κέρδισε 4,35%.

Άνοδο πάνω από 7% για την Eurobank και την Alpha bank, ενώ κέρδη 6,36% σημείωσε και η MIG ( σ. σ εισάγονται νέες μετοχές ). Κέρδη 3,43% για την Τράπεζα Πειραιώς με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Εκτός από τον τραπεζικό κλάδο, ο δείκτης του οποίου σημείωσε άνοδο 4,90% πολύ καλή συμπεριφορά εμφάνισε και ο δείκτης των πρώτων υλών.

Πρωταγωνίστησαν οι μετοχές του Μυτιληναίου με άνοδο 4,73%, της Σιδενορ με 4,48%, των Σωληνουργείων Κορίνθου με 5,66% και της Χαλκόρ με 4,44%.
Απώλειες –1% εμφάνισε μόνο η Coca- Cola, ύστερα από την χθεσινή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...