Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Η μεγάλη μείωση του κέρδους στα τσιγάρα...σβήνει τα περίπτερα


Έκκληση και ταυτόχρονα ύστατη προειδοποίηση προς τις εταιρείες προϊόντων καπνού να δώσουν ποσοστό κέρδους τουλάχιστον στα επίπεδα προ της αύξησης των φόρων που επιβλήθηκε από την αρχή του έτους, απευθύνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών-Εκμεταλλευτών Περιπτέρων Νομού Ιωαννίνων με σχετική επιστολή την οποία κοινοποιεί και στον τύπο.Οι περιπτερούχοι σημειώνουν ότι πλέον δεν μπορούν να αντέξουν με την μείωση των εσόδων που δεν καλύπτουν ούτε τα λειτουργικά έξοδα και καλούν τις εταιρείες-συνεργάτες τους να ανεβάσουν τις τιμές στα τσιγάρα με βάση την αύξηση του ειδικού φόρου, για να υπάρξει κέρδος και για τα περίπτερα.Σήμερα το ποσοστό κέρδους κυμαίνεται, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βασίλης Τασινίκος, μεταξύ 4% και 4,6%, ανάλογα με την εταιρεία, ενώ μέχρι το τέλος του 2009 έφτανε στο 8,2%. Η μείωση περίπου στο ήμισυ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο τζίρος στηρίζεται κατά 90% σε προϊόντα καπνού και τηλεκάρτες, μοιραία έφερε τους περιπτερούχους σε δεινή οικονομική θέση.Από μια κούτα τσιγάρων των 3,80 ευρώ το πακέτο το κέρδος είναι μόλις 90 λεπτά ή 1,20 ευρώ για ακριβότερα τσιγάρα. Έτσι με τις ταμειακές μηχανές που όλοι τοποθέτησαν, απλά κόβουν αποδείξεις και το κέρδος εξανεμίζεται.Οι περιπτερούχοι έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να θεσμοθετηθεί η αναγραφή του ποσοστού κέρδους τους επί των πακέτων των τσιγάρων και να είναι στο 8%, αλλά απάντηση δεν έχει δοθεί.

Η επιστολή στις εταιρείες καπνού
Ο Σύνδεσμος απέστειλε σχετική επιστολή προς τις εταιρείες προϊόντων καπνού στην οποία αναφέρονται και τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Από 19/1/2010 μέχρι και σήμερα όλος ο κλάδος περνά μια πολύ μεγάλη και βαθιά κρίση. Το μαρτύριο της αβεβαιότητας του αύριο δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι καθημερινά τα τεράστια λειτουργικά έξοδά μας οδηγούν στον αφανισμό και στην ανεργία. Ήδη, όπως γνωρίζετε, έχουν αποχωρήσει αρκετοί συνάδελφοι από τον κλάδο.Αγαπητοί συνεργάτες,Πρέπει να καταλάβετε ότι το κόστος των λειτουργικών εξόδων υπερβαίνει κατά πολύ τα έσοδά μας και εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε ή θα αγωνιστούμε ή θα κλείσουμε. Γι' αυτό το λόγο σας καλούμε για τελευταία φορά να ανεβάσετε τις τιμές των σημάτων της εταιρείας σας, όπως επιτάσσει ο φόρος για να εξασφαλιστεί ένα περιθώριο κέρδους των συναδέλφων περιπτερούχων - καπνοπωλών, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το ποσοστό κέρδους που είχαμε στα τέλη του 2009. Όποια εταιρεία τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον μειώνει τις τιμές λιανικής πώλησης, να ξέρει ότι τα προϊόντα της αυτοστιγμεί θα βρεθούν εκτός των επιχειρήσεών μας.Περιμένουμε την απάντησή σας μέχρι το τέλος Αυγούστου. Επίσης, σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί εφόσον θίγεστε και εσείς. Ότι τα νέα φορολογικά μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση είναι σκληρά το καταλαβαίνουμε και πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού. Το μόνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι πώς γίνεται να βλέπεις το συνεργάτη σου να υπερχρεώνεται καθημερινά στο τραπεζικό σύστημα και να αδιαφορείς. Να παρακολουθείς το τέλος των συνεργατών σου και να αδρανείς.Εάν λοιπόν όλοι αυτοί οι προβληματισμοί σας ευαισθητοποιούν, στηρίξτε τους συνεργάτες σας»

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...