Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Τεράστιο μαχαίρι στις δαπάνες

Την υστέρηση εσόδων στο επτάμηνο επιβεβαιώνουν τα νεότερα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού Προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 4,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, όταν ο ετήσιος στόχος ήταν 13,7%.
Εάν η κατάσταση δεν αναστραφεί το επόμενο δίμηνο είναι βέβαιο, όπως επισημάνθηκε χθες από τον Όλι Ρεν, έρχονται "διορθωτικά μέτρα".
Ο προϋπολογισμός συνεχίζει να "ισορροπεί" από την πολύ μεγάλη περικοπή διαπανών που βασίστηκε σε περικοπή επιδομάτων, μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο.
Οι δαπάνες του τακτικού Προϋπολογισμού στο ίδιο χρονικό διάστημα μειώθηκαν κατά 10% έναντι ετήσιου στόχου για μείωση κατά 5,5%.
Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες 13,2% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 5,8% και οι τόκοι κατά 0,2% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,6%.
Έτσι το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 12.100 εκατ. ευρώ από 20.050 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 39,7% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...