Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Άρχισαν κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου σε Μύκονο και Σαντορίνη

Στις πρώτες αναγκαστικές κατασχέσεις ακινήτων μεγαλο-οφειλετών, που εντοπίστηκαν κατά τις διασταυρώσεις του περιουσιολογίου ακινήτων σε Μύκονο και Σαντορίνη να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μετά την εκπνοή της προθεσμίας που τους είχε δοθεί για να τις τακτοποιήσουν.

Οι οφειλέτες που είχαν εντοπιστεί ήταν συνολικά 990 άτομα, κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 288 εκατ. ευρώ σε Μύκονο και Σαντορίνη και σχεδόν 568 εκατ. ευρώ σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ.

Στους υπόχρεους αυτούς δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 20 Ιουλίου για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υπήρξαν 300 εξοφλήσεις με καταβολή 620.425 ευρώ, έγιναν 159 ρυθμίσεις με ταυτόχρονη καταβολή 424.310 ευρώ, ενώ το σύνολο των εισπράξεων έφτασε το ποσό των 1.044.735 ευρώ.

Παράλληλα, στο διάστημα 22-30 Ιουλίου δρομολογήθηκαν 12 αναγκαστικές κατασχέσεις: οκτώ από αυτές ολοκληρώθηκαν, τρεις οφειλέτες υπέβαλαν αιτήματα ρύθμισης μετά την κατάσχεση, δύο ρυθμίσεις έγιναν προ των κατασχέσεων.

Το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί ότι «για τους οφειλέτες που δεν ανταποκρίθηκαν θα συνεχιστούν οι κατασχέσεις από το Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου, ενώ υπό συνεχή έλεγχο θα είναι και η τήρηση των εγκεκριμένων ρυθμίσεων, ώστε να δρομολογείται κατάσχεση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης ανταπόκρισης του οφειλέτη».

Παράλληλα, συνεχίζεται το «σαφάρι» των κλιμακίων του ΣΔΟΕ.

Κατά τους ελέγχους από την 1η Ιουνίου έως το τέλος Ιουλίου σε περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις στην Αττική, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Ρόδο, στην Κω, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού, διαπιστώθηκαν περίπου 65.000 παραβάσεις και καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.624.070 ευρώ.

Το μεγαλύτερο πλήθος παραβάσεων παρατηρήθηκε στη Ρόδο, στην Αττική, τη Μύκονο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα νησιά του Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...