Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Οικονομολόγος εξαπατούσε δεκάδες επενδυτές

Ως εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ εμφανιζόταν σε δεκάδες επενδυτές Έλληνας οικονομολόγος. Ωστόσο, η εταιρεία την οποία εκπροσωπούσε, ύστερα από έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποδείχτηκε ότι δεν κατέχει άδεια παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, ενώ δεν περιλαμβάνεται και στο Μητρώο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από καταγγελία ελληνικής τράπεζας ότι πραγματοποιούνταν καταθέσεις μεγάλων ποσών από επενδυτές στο λογαριασμό του οικονομολόγου που τους υποσχόταν υψηλές αποδόσεις.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερευνά τους λογαριασμούς που διατηρεί από κοινού με τη σύζυγό του ο οικονομολόγος στις ελληνικές τράπεζες. Μόνο σε έναν από τους λογαριασμούς αυτούς έχουν δεσμευτεί ποσά που ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ και 11 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό αρχικά εκταμιεύτηκαν ως μετρητά και κατόπιν πιστώθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του Έλληνα υπευθύνου της εταιρείας. Το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί έρευνα και στο γραφείο του οικονομολόγου για να εντοπισθούν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση.

Τα στοιχεία της εταιρείας και το όνομα του οικονομολόγου δεν έγιναν γνωστά από το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...