Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ενίσχυση των εξαγωγών ζητεί ο ΣΕΒΕ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς Την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας στο νέο αναπτυξιακό νόμο και να αποτελέσει κεντρικό σκοπό και όχι μόνο στρατηγικό άξονά του επισημαίνει σε σημερινή επιστολή του στην υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς Ο ΣΕΒΕ, προχώρησε στην κατάθεση κάποιων πρώτων παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το Σχέδιο Νόμου «Χορήγηση ενισχύσεων σε ιδιωτικές επενδύσεις για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και την περιφερειακή σύγκλιση και άλλες διατάξεις», που ολοκληρώνεται σήμερα.
Κατά τον ΣΕΒΕ "η αποτελεσματικότητα του νέου αναπτυξιακού νόμου θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα των πόρων και την ταχύτητα ενεργοποίησής του".
Πέραν αυτού, ο ΣΕΒΕ συμφωνεί ως προς την κατάρτιση ενός νόμου-πλαίσιου για τον αναπτυξιακό νόμο που θα εξειδικευτεί με υπουργικές αποφάσεις, επισημαίνει όμως ότι, "απαιτείται η άμεση προώθηση των προβλεπόμενων υπουργικών αποφάσεων, παράλληλα με την περαιτέρω επεξεργασία και ψήφιση του νόμου, ώστε να εξειδικευτούν οι διατάξεις του και να καταστεί δυνατή η εφαρμογή και αξιοποίηση του νόμου αμέσως μετά την ψήφισή του".
Προσθέτει, επίσης, "η προσπάθεια δημιουργίας νέων διαδικασιών ελέγχου για τα ελληνικά δεδομένα με στόχο τη διαφάνεια σε όλα τα στάδια και την προαγωγή της αξιοπιστίας στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει όμως να υπάρχουν αποτελεσματικοί μηχανισμοί εσωτερικού ελέγχου του συστήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...