Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ξαναβάζει στην ατζέντα την οικονομία



Η Ρηγίλλης θα επιμείνει εν όψει εκλογών ότι η οικονομική κυβερνητική πολιτική είναι αδιέξοδη
Την οικονομία επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσής της με την κυβέρνηση η ΝΔ, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι θα αναγάγει σε βασικό θέμα στην προεκλογική ατζέντα το μνημόνιο.Με αφορμή τα στοιχεία που αφορούν τα έσοδα, η Ρηγίλλης εξαπέλυσε χθες επίθεση στην κυβέρνηση, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας, κ.Μηταράκης και Σταϊκούρας, πήραν εντολή να προβούν σε δηλώσεις για το θέμα.Ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «η αγορά στεγνώνει και έτσι έσοδα για την κυβέρνηση δεν θα βρεθούν ποτέ».«Θα έχουμε «λουκέτα» και ανεργία, που χτυπούν κυρίως τη μεσαία τάξη και τα νέα παιδιά», προέβλεψε και πρόσθεσε: «Η ΝΔ έχει σαφή πρόταση για την έξοδο από την κρίση».Πιο τεχνοκρατική ήταν η τοποθέτηση του έτερου αναπληρωτή τομεάρχη κ. Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με επικοινωνιακά τρικ.Οι λογιστικές ακροβασίες», πρόσθεσε, «για τη μείωση του ελλείμματος δεν επιλύουν το πρόβλημα. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και δεν κρύβεται.Η ύφεση βαθαίνει, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συρρικνώνεται, η ασφυξία των επιχειρήσεων διογκώνεται, τα «λουκέτα» πολλαπλασιάζονται. Τα έσοδα καταρρέουν και οι δημόσιες επενδύσεις περιορίζονται δραματικά».

Εκτιμήσεις
Από αυτές τις δηλώσεις προκύπτει το συμπέρασμα ότι η ΝΔ όλο το επόμενο διάστημα θα επιμείνει ότι η πολιτική της κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία σε αδιέξοδο και πως ο κ. Γ. Παπανδρέου θα χρησιμοποιήσει ως «άμυνα» την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με την πρόταση που είχε καταθέσει προ μηνών στο Ζάππειο θα είναι και οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηρίξει ο ίδιος ο κ.Αντώνης Σαμαράς την παρουσία του στη ΔΕΘ, στα μέσα Σεπτέμβρη.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολιτικός σχεδιασμός συγκεντρώνει ήδη υλικό το οποίο θα δώσει στους βουλευτές, προκειμένου η επίθεση στην κυβέρνηση να κλιμακωθεί μέσα στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.Οπως εκτιμούν στελέχη της Ρηγίλλης, αυτή η αντεπίθεση θα οδηγήσει σε πόλωση, η οποία με τη σειρά της θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ εν όψει των εκλογών για την αυτοδιοίκηση.

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...