Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Στο «κόκκινο» το λιανεμπόριο

Perfect SupermarketImage by hellochris via FlickrΜείωση των λιανικών πωλήσεων η οποία για τον μήνα Ιούνιο έφτασε στο 2,7% κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 4,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, τα σημαντικότερα ποσοστά κάμψης του κύκλου εργασιών, εμφανίζουν για τον Ιούνιο τα πολυκαταστήματα (-10,2%) αλλά και τα καταστήματα επίπλων, ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού (-10,4). Ο τζίρος στα καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης μειώθηκε κατά 9,4%.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο, εμφανίζει αύξηση (σε ποσοστό 1,2%) αν συμπεριληφθούν και τα έσοδα των εταιρειών καυσίμων. Αυτά, εμφανίζονται να έχουν αυξηθεί κατά 29,3% κάτι όμως που οφείλεται στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Η κρίση, έχει επηρεάσει και την αγορά καυσίμων καθώς ο όγκος των πωλήσεων παρουσίασε τον Ιούνιο μείωση 8,8%. Μειωμένος κατά 3,9% ήταν και ο όγκος πωλήσεων στα είδη διατροφής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...