Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Προθεσμία μέχρι 30 Αυγούστου στους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου για τη ρύθμιση των χρεών


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η στοχευμένη διασταύρωση περιουσιολογίου ακινήτων και καταστημάτων συγκεκριμένων περιοχών της Αθήνας, που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, για φορολογούμενους για τους οποίους υπάρχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Από τη διασταύρωση, που αφορά σε στοιχεία οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 250.000 ευρώ και σημαντικής αξίας καταστήματα ιδιοκτησίας τους στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας (Σύνταγμα, Κολωνάκι, Μοναστηράκι, Ομόνοια), προέκυψαν 279 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στις 29 Ιουλίου 2,68 εκατ. ευρώ, κάτοχοι 1.641 καταστημάτων αξίας 175,48 εκατ. ευρώ και κάτοχοι 3.635 ακινήτων (πάσης φύσεως) αξίας 349,04 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους μεγαλύτερους οφειλέτες, με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...