Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΕΣΕΕ: Να μπει τέλος στο πάρτι κερδοσκοπίας

Οι πολυεθνικές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πάρτι κερδοσκοπίας στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να τελειώσει, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, σε δήλωσή του αναφορικά με τις αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ως απόρροια των αυξήσεων στα σιτηρά και τα άλευρα.
Ο κ. Κορκίδης χαρακτηρίζει προκλητικό να μην έχουν αυξηθεί οι τιμές στα σιτηρά, σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, και στην Ελλάδα οι αυξήσεις σε άλευρα, ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα να είναι έτοιμες να περάσουν, μέσω αρτοποιείων, σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστείων, στον καταναλωτή.
Εκτίμησή του, ωστόσο, είναι πως η έγκαιρη παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας, και γενικότερα στο εμπόριο αλεύρων, θα επαναφέρει τις τιμές στην αγορά, σε φυσιολογικά επίπεδα.
«Οι εναρμονισμένες πρακτικές των ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing) και οι συνθήκες καρτέλ (cartel) δεν πρέπει να έχουν πλέον πεδίο δράσης στην ελληνική αγορά», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ καθώς όπως επισημαίνει, «έχουν εξαντλήσει, προ πολλού, τις ήδη περιορισμένες καταναλωτικές δυνατότητες των ελληνικών νοικοκυριών».
«Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το "πάρτι" κερδοσκοπίας στην Ελλάδα πρέπει κάποτε να τελειώσει. Αντί για φθηνές δικαιολογίες αυξήσεων, οι Έλληνες καταναλωτές έχουν ανάγκη τις φθηνές τιμές», προσθέτει ο κ. Κορκίδης και καταλήγει με την επισήμανση ότι για τις κερδοσκοπικές ανατιμήσεις και το «καπέλο» στα άλευρα, δεν είναι υπεύθυνες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες, όπως αναφέρει, «σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, προσπαθούν να απορροφήσουν αυξήσεις και να διατηρήσουν χαμηλές τιμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...