Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου


Έντονα ανοδικές τάσεις παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή, το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3313 δολάρια από το επίπεδο των 1,3198 δολάρια που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3176 δολάρια.

Tα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα αλλά και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις που εξέφρασε το Νομπελίστας οικονομολόγος Τζ. Στίγκλιτς για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για το δολάριο.

Η ανεργία τον Ιούνιο διατηρήθηκε στο 9,5% προκαλώντας αμφιβολίες για την δυναμική ανάκαμψης των ΗΠΑ. Τις ανησυχίες αυτές ενίσχυσε ο Τζ. Στιγκλιτς o οποίος εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι «αναιμική» Ο ίδιος προέτρεψε την Κυβέρνηση να χορηγήσει και νέο πακέτο στήριξης για την οικονομία.

Στη δευτερογενή αγορά αξία ομολόγων, η αξία των συναλλαγών στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης . Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο λήξεως (20,07,16) με 2 εκατ. ευρώ καθώς και στο 3ετές ομόλογο λήξεως 20,03,11 με 3 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 7,68% από 7,62% χθες με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 10,20 % από 10,19% έναντι 2,52% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες παρέμειναν αμετάβλητα με εξαίρεση εκείνο της τρίμηνης διάρκειας. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,42% στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,29% στο εξάμηνο στο 1,14%, στο 0,905 % από 0,904 % το τρίμηνο και ο μήνας επανήλθε 0,64% από 0,65%.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...