Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Περίθαλψη για 2 έτη σε ανέργους επαγγελματίες

Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην παροχή περίθαλψης 2 ετών σε ανέργους επαγγελματίες. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Οι επίμονοι αγώνες του Ε.&Ε.Σ.Π. και του συνδικαλιστικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα έφεραν αποτέλεσμα.
Στους συναδέλφους μας ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για 2 έτη απ΄ την διακοπή της ασφάλισής τους, αναφέρουμε την Υπουργική απόφαση.

Αποφασίζουμε:



Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, ηλικίας άνω των 30 ετών και μέχρι 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, καλύπτονται για παροχές ασθένειας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο (2) χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρ. 8 του άρθρου δεύτερου του Ν.3845/2010 και υποβάλλουν στον Οργανισμό τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 

α) Αίτηση για υπαγωγή στην ασφάλιση.
 

β) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, με την οποία ο αιτών θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος και ότι μόλις αναλάβει εργασία (μισθωτή ή ελεύθερο επάγγελμα) ή ασφαλιστεί σε άλλον φορέα για οποιονδήποτε λόγο, θα το δηλώσει στον Οργανισμό.
 

γ) Σε περίπτωση ασφάλισης σε περισσότερους από έναν οργανισμούς, θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για την πιστοποίηση του χρόνου ασφάλισης.

Το δικαίωμα για παροχές ασθένειας σε είδος ισχύει για δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε οφειλή στον ΟΑΕΕ ή εφόσον έχει ρυθμιστεί σε δόσεις, οι οποίες καταβάλλονται κανονικά.

Το βιβλιάριο ασθένειας του ασφαλισμένου και των προστατευόμενων μελών του ανανεώνεται ανά εξάμηνο, όχι όμως πέραν της διετίας από την υπαγωγή στην ασφάλιση.

Η δικαίωσή μας αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού έρχεται εν μέσω κρίσης και με εκατοντάδες «Λουκέτα» .
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την βελτίωση της (Οφειλές προς ΟΑΕΕ).

Τίποτα δεν πάει χαμένο………"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...