Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Fitch: Σε "περιορισμένη χρεοκοπία" για συγκεκριμένο διάστημα η Ελλάδα

The Reuters Building in Canary Wharf, London B...Image via Wikipedia Σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας" θα υποβαθμίσει την Ελλάδα η Fitch, μετά τις αποφάσεις που έλαβαν στη χθεσινή σύνοδο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αποτελούν, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, "σημαντικό και θετικό βήμα για τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη".

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή βαθμίδα της "περιορισμένης χρεοκοπίας" εντάσσεται στην κατηγορία του κερδοσκοπικού βαθμού αλλά ο διεθνής οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι θα συστήσει νέες βαθμίδες για τη "μετά χρεοκοπίας" εποχή, στις οποίες θα αναβαθμιστεί η Ελλάδα όταν "ξεπεράσει τη χρεοκοπία".

Σύμφωνα με το Reuters, ο David Riley, επικεφαλής του τμήματος της Fitch για τις αξιολογήσεις κρατών, ανέφερε σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας σε επιλεκτική χρεοκοπία: «Μερικές μέρες είναι μια ρεαλιστική εκτίμηση», προσθέτοντας ότι τα πάντα εξαρτώνται «από το πόσο γρήγορα θα διενεργηθεί η συναλλαγή».

Και συμπλήρωσε: «H εκτίμηση μας είναι ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν τη συναλλαγή με τρόπο που θα περιορίζει στο ελάχιστο την χρονική περίοδο που θα παραμείνει η χώρα σε “χρεοκοπία”», εκτιμώντας ότι τα νέα ομόλογα θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα αξιολόγηση B η CCC.

Στο στόχαστρο και της Moody΄s

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s εξετάζει το σχέδιο των Ευρωπαίων ηγετών για την επιμήκυνση των δανείων προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, τονίζει «αναλύει τα νέα μέτρα που ανακοίνωσαν οι Ευρωπαίοι στις Βρυξέλλες και πως θα φέρει σύντομα στα χέρια του κοινού την έκθεσή του για τις πιθανές επιπτώσεις στην αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...