Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Air Liquide: "Ουκρανία: μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με τον ηγέτη της αγοράς χάλυβα"

Air Liquide7Image via WikipediaΗ Air Liquide υπέγραψε μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την EMZ, θυγατρική του Ομίλου Metinvest – τοπικού ηγέτη στην αγορά χάλυβα - για την προμήθεια βιομηχανικών αερίων στο χαλυβουργείο του στο Yenakiyevo, στην ΝΑ Ουκρανία. Η συνολική επένδυση της Air Liquide ανέρχεται στο ποσό των 100 εκατ. Ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με την στήριξη της BERD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανακατασκευή και Ανάπτυξη). Είναι η πρώτη φορά που χαλυβουργείο της Ουκρανίας αναθέτει σε τρίτο την προμήθεια των απαραίτητων για την δραστηριότητά του βιομηχανικών αερίων.

Η Air Liquide θα επενδύσει σε μία νέα μονάδα διαχωρισμού του αέρα νέας τεχνολογίας, ημερήσιας δυναμικότητας παραγωγής 1.700 τόνων οξυγόνου, αζώτου και αργού. Η Air Liquide αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την λειτουργία της, η οποία προβλέπεται στα μέσα του 2014. Η Air Liquide θα προμηθεύει επίσης με υγροποιημένα αέρια και άλλες βιομηχανίες της χώρας.

Η Metinvest είναι ένας σημαντικός όμιλος, με καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία μεταλλευμάτων σιδήρου και χάλυβα και αποτελεί τον αναγνωρισμένο ηγέτη στον τομέα του στην Ουκρανία. Κατέχει ήδη παγκοσμίως την 5η θέση, παράγοντας 14 εκατ. τόνους ακατέργαστου χάλυβα ετησίως. Ο Όμιλος διαθέτει ορυχεία και μεταλλουργεία στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. και καλύπτει όλες τις κύριες αγορές μέσω ενός εκτεταμένου εμπορικού δικτύου.

Ο Igor Syry, Πρόεδρος & Γενικός Δ/ντής της Metinvest, δήλωσε: «Το συγκεκριμένο συμβόλαιο αποτελεί ένα ορόσημο στην στρατηγική ανάπτυξης της Metinvest. Επιλέγοντας την Air Liquide – παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά βιομηχανικών αερίων – ως συνεργάτη, κερδίζουμε από τις τεχνολογίες αιχμής που διαθέτει, τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας που θέτει και την περιβαλλοντική απόδοση των διαδικασιών της. Η Metinvest θα δώσει όλη την απαραίτητη στήριξη στο συνεργάτη της για να εξελιχθεί στην Ουκρανία στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Η πεποίθησή μου είναι ότι το συμβόλαιο αυτό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την βιομηχανική ανάπτυξη της Ουκρανίας»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...