Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η οικονομική ανάπτυξη μετριέται και σε Μbs

The Nokia Siemens Networks logo created by Mov...Image via Wikipedia“Και όμως η οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας μετριέται και σε Mbs”, ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία για τους έλληνες δημοσιογράφους με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας Connectivity Scorecard 2011, με τη Σουηδία να παραμένει στην κορυφή, παρά τη βελτίωση της θέσης των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Καλύπτοντας πενήντα χώρες παγκοσμίως, η έρευνα Connectivity Scorecard τονίζει ότι οι χώρες που συνεχίζουν να επενδύουν στην τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) θα είναι αυτές που θα αποφύγουν καλύτερα τους σκοπέλους της οικονομικής κρίσης και θα θέσουν τις βάσεις για αειφόρο ανάπτυξη.» Δυστυχώς για τη χώρα μας, στη σχετική βαθμολογία για τις καινοτόμες οικονομίες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, αν και βελτίωσε τη βαθμολογία της σε σχέση με την έρευνα του 2010, κατατάχθηκε τελευταία, με σημαντική διαφορά από την πρωτοπόρο Σουηδία και κάτω από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και η Πολωνία. «Μία από τις μελέτες καταδεικνύει σαφή συσχετισμό των επενδύσεων σε ICT σε μια χώρα με την ανάπτυξη του ΑΕΠ. Ειδικότερα για την Ελλάδα τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: μια μικρή αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στον ελληνικό πληθυσμό κατά 10 συνδέσεις στους 100 συνδρομητές, δηλαδή μια αύξηση 10%, θα απέφερε συνολικά αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά δύο δισεκατομμύρια δολλάρια.»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...