Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

H ΔΗ.ΣΥ. για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Την ημέρα που οι εταίροι μας ανακοίνωσαν με αυστηρό τρόπο ότι θέτουν κάτω από στενή παρακολούθηση την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Την ίδια ημέρα, οι ενδιαφερόμενοι φορείς με ανακοινώσεις τους έσπευσαν να υπενθυμίσουν πως οι τέσσερις μήνες της μεταβατικής περιόδου πέρασαν άπραγοι, χωρίς να έχει εκδοθεί καμία από τις προβλεπόμενες διοικητικές πράξεις και ζήτησαν την αναστολή του σχετικού νόμου.

Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει διάθεση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί, αλλά ότι αντιθέτως επιχειρεί να τις μεταφέρει χρονικά και να τις αναστείλει στην πράξη.

Οι κίνδυνοι είναι δύο:

Πρώτον, με δεδομένη την έλλειψη προετοιμασίας, να υιοθετηθούν πρακτικές που θα λειτουργήσουν παραμορφωτικά για τις πραγματικές στοχεύσεις της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και τραυματικά για την οικονομία. Το παράδειγμα του Τ.Ε.Ε., όπου φαίνεται να συζητείται σοβαρά ο υπερτετραπλασιασμός των αμοιβών που ίσχυαν μέχρι σήμερα, με αντικειμενικό σκοπό την απόδοση υπέρ τρίτων σημαντικού ποσοστού των ακαθαρίστων εσόδων των μηχανικών, κάτι τέτοιο προοιωνίζεται.

Δεύτερον, η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων να επιβληθεί από την Ευρώπη, με τους δραματικούς τόνους και το διλημματικό τρόπο, στον οποίον μοιάζει να έχει εθισθεί η κυβέρνηση.
Και τα δύο ενδεχόμενα είναι εξαιρετικά οδυνηρά για την κοινωνία, της οποίας η ανοχή έχει εξαντληθεί. Συνιστούμε στην κυβέρνηση να δράσει αμέσως και σοβαρά. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...