Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Air Liquide: Κίνα: νέες επενδύσεις € 50 εκατ

Air Liquide7Image via WikipediaΤο πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Νέες επενδύσεις της Air Liquide στην Κίνα, στη βιομηχανική ζώνη του Ηefei, που ανέρχονται στα € 50 εκατ.. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις αντικατοπτρίζουν την στρατηγική της Air Liquide, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη των βιομηχανικών ζωνών και των βιομηχανικών υψηλής τεχνολογίας στην Κίνα.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε την υπογραφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας με την IRICO Electronics, θυγατρική του Ομίλου IRICO, για την παροχή οξυγόνου στη νέα μονάδα κατασκευής κρυστάλλων στη βιομηχανική περιοχή του Hefei Xinzhan, όπου είναι εγκατεστημένες πολλές βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας (ημι-αγωγών, επίπεδων οθονών, οθονών plasma…). Η μονάδα της IRICO Electronics θα παράγει κρυστάλλους για την βιομηχανία φωτοβολταϊκών. Σύμφωνα με τους όρους τους συμβολαίου, η Air Liquide θα επενδύσει στην κατασκευή μίας μονάδας διαχωρισμού του αέρα, δυναμικότητας 770 tonnes οξυγόνου ανά ημέρα. Η μονάδα, η οποία προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος τους 2012, θα παράγει επίσης αέριο άζωτο, καθώς και οξυγόνο, άζωτο και αργόν σε υγρή μορφή, με τα οποία θα τροφοδοτείται η ιδιαίτερα δυναμική τοπική βιομηχανική αγορά.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Η Air Liquide επίσης θέτει σε λειτουργία μία μεγάλης κλίμακας μονάδα παραγωγής αζώτου υψηλής καθαρότητας, η οποία βρίσκεται στην ίδια ζώνη. Η μονάδα αυτή τροφοδοτεί με φέροντα αέρια μέσω σωληναγωγού τη μονάδα παραγωγής επίπεδων οθονών της BOE (Beijing Oriental Electronics Technology Group). Η BOE αποτελεί τον πρώτο τοπικό κατασκευαστή οθονών TFT-LCD.
H IRICO ιδρύθηκε το 1978 και είναι ο πρώτος τοπικός κατασκευαστής έγχρωμων οθονών.  Η IRICO παράγει επίσης αναλώσιμα έγχρωμων οθονών, καθώς και προϊόντα που προορίζονται για τη βιομηχανία κρυστάλλων για τα φωτοβολταϊκά στοιχεία. Ο Όμιλος IRICO είναι μία από τις πολλές κρατικές βιομηχανίες κάτω από τον έλεγχο της επιτροπής SASAC (κρατικής Επιτροπής Επίβλεψης και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων) στην Κίνα.
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την κατασκευή φωτοβολταϊκών, το οποίο αποτελεί μία μεγάλη επένδυση για την IRICO Electronics στο Hefei, στηρίζεται σε 3 φούρνους τήξης γυαλιού, οι οποίοι λειτουργούν με καθαρό οξυγόνο, ο καθένας με δυναμικότητα τήξης 500 τόνων ανά ημέρα. Η τεχνολογία αυτή βασίζεται στη χρήση καθαρή οξυγόνου για να αυξήσει την απόδοση σε ότι αφορά στην κατανάλωση ενέργειας και να μειώσει την εκπομπή οξειδίων του αζώτου.  Επίσης, η κατασκευή νέων γραμμών παραγωγής γυαλιού στηρίζει την φιλοδοξία της IRICO να δημιουργήσει στο Hefei μία μονάδα παραγωγής κρυστάλλων για την βιομηχανία φωτοβολταϊκών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...