Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συμφωνούν σωτήρια λύση για Ελλάδα

merkel-sarkozy-toqueteo-250Image by Chesi - Fotos CC via FlickrΣύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για την Ελλάδα κλείδωσε και είναι "επιλεκτική χρεοκοπία". Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις τελικά συμφώνησε με το γαλλογερμανικό σχέδιο και μάλιστα η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα ακόμα και αν οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίσουν τις υποβαθμίσεις. Αυτή την ώρα συζητώνται οι λεπτομέρειες και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι τις 8 ώρα Ελλάδος. 

Σε δραστική μείωση του ελληνικού χρέους κατά 90 δισ. ευρώ (στο 105% του ΑΕΠ) και του κόστους εξυπηρέτησης του οδηγεί το νέο σχέδιο διάσωσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Μέρκελ - Σαρκοζί και θα εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής. Το σχέδιο προβλέπει επαναγορά ομολόγων 170 δισ. μέσω του EFSF από τη δευτερογενή αγορά, ανταλλαγή τίτλων που λήγουν στη διετία, μείωση επιτοκίου του δανείου της τρόικας στο 3,5% και χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα εαν οι οίκοι αξιολογήσεων θεωρήσουν ότι πρόκειται περί επιλεκτικής χρεοκοπίας.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...