Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μήνυση της Aegean Power για την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, από τις 20 ως τις 29 Ιουνίου, κατέθεσε η Aegean Power, ιδιωτική εταιρία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Η εταιρία ζητά να διωχθεί κάθε υπεύθυνος για το αδίκημα της παρακώλυσης της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, με το αιτιολογικό ότι κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων ανεστάλη η λειτουργία εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας που επηρέασαν μεγάλο μέρος των πελατών της. "Το γεγονός αυτό, αναφέρει η Aegean, είχε ως συνέπεια την τεχνητή μόχλευση της χονδρικής τιμής ρεύματος (Οριακή Τιμή Συστήματος) εις βάρος του συνόλου των προμηθευτών, αλλά και των Ελλήνων καταναλωτών" ενώ υποστηρίζει ότι η ζημιά που υπέστη η ίδια από την αύξηση της Οριακής Τιμής στις 9 ημέρες της απεργίας είναι περίπου 2.500.000 ευρώ.
Η εταιρία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι "σκοπεύει να προασπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα των καταναλωτών και πελατών της και να υπερασπιστεί την διαδικασία απελευθέρωσης και υγιούς λειτουργίας, της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας". 

http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...