Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΓΣΕΒΕΕ: Θα χαθούν 195.000 θέσεις εργασίας με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Η αύξηση στα λειτουργικά κόστη των μικρών καταστημάτων θα είναι δυσβάσταχτη και θα ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ, εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ

Την πλήρη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακής εκφράζει γι' ακόμη μια φορά η ΓΣΕΒΒΕ, τονίζοντας ότι αν εφαρμοστεί τελικά το μέτρο, θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός και θα εξαφανιστούν από τον επιχειρηματικό χάρτη τα μικρά, τα πολύ μικρά καταστήματα και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΓΣΕΒΕΕ, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα σημάνει αύξηση στα λειτουργικά κόστη των μικρών επιχειρήσεων, που υπολογίζεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Κάτι, που θα σημάνει απώλεια 195.000 θέσεων εργασίας (εργοδότες – αυτοαπασχολούμενοι – μισθωτοί), εκτιμά η Συνομοσπονδία.

Ο τζίρος δε των επιχειρήσεων δεν θα αυξηθεί, αλλά ουσιαστικά θα μετατοπιστεί είτε από τις καθημερινές προς την Κυριακή είτε από τα μικρά καταστήματα προς τα μεγάλα υπερ- εμπορικά κέντρα.

Η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει ότι υπουργός Ανάπτυξης μέχρι σήμερα δεν έχει θέσει σοβαρά επιχειρήματα και «μας αφήνει την εντύπωση ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα με την εμμονή του σε αυτήν την πολιτική», ενώ τονίζει ότι τεράστιες θα είναι και οι ευθύνες των Βουλευτών που θα ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε η έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ αποφασίστηκε και η συμμετοχή της στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...