Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Στη Eurobank το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

- Ισχυροποιείται η τράπεζα εν όψει της ιδιωτικοποίησής της το φθινόπωρο - Τη Δευτέρα υπογράφεται η δεσμευτική συμφωνία- Διαβάστε την ανακοίνωση του ΤΧΣ

Το Γενικό Συμβούλιο επικύρωσε την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank. Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ συνεδρίασε εκ νέου, σήμερα το μεσημέρι στις 15:00  για το μέλλον του Tαχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Όπως είναι γνωστό, για το Τ.Τ προσφορές κατέθεσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) με την Eurobank να αποτελεί το μεγάλο φαβορί και για την απόκτηση του Τ.Τ. μετά την Proton.

Σημειώνεται ότι η DGCom και η ΕΚΤ έχουν παρέμβει με επιστολές τους στο ΤΧΣ και έχουν ζητήσει η επιλογή της τράπεζας που θα πάρει το Ταμιευτήριο να γίνει με συστημικά κριτήρια και να μην προταθούν τιμήματα σε μετρητά, όπως είχε προκρίνει το ΤΧΣ αρχικά.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας:

Σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.

Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου  2013.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, έλαβαν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο όμιλος Πειραιώς.

Η Goldman Sachs ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή.

newmoney.gr.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...