Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

«Aνεφάρμοστες» οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή δηλώσεων

Αναφορά Αυγενάκη προς Στουρνάρα

Στις νέες καταληκτικές ημερομηνίες που ορίσθηκαν, οι οποίες είναι «ανεφάρμοστες» όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, και στην οποία... αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: «Αναγνωρίζουμε την «..ανάγκη αντιμετώπισης σοβαρών και ανυπέρβλητων δυσχερειών στη λειτουργία του TAXISnet ,» που μνημονεύει η ΠΟΛ.1154/26-6-13 αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι το προτεινόμενο διάστημα αποτελεί «..διευκόλυνση των φορολογουμένων..». Αναφορικά δε με την «.. απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών» πρέπει να σας επισημάνουμε ότι η ΠΟΛ.1155/26-6-13 όχι μόνον δεν επιφέρει απλοποιήσεις αλλά ακόμη και η μη μέχρι και σήμερα (9/7) καταχώρηση των τόκων – έστω σε έναν από τους συνδικαιούχους – περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα, ενώ η πληθώρα των εργασιών εντός του Ιουλίου που πρέπει να ολοκληρωθούν αφαιρούν από όλους εμάς το δικαίωμα να ασκήσουμε ορθά το Επάγγελμά μας στερώντας ταυτόχρονα από τους φορολογούμενους την δυνατότητα να προστατευθούν από το πολυδαίδαλο νομικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια». Επιπλέον προσθέτουν ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά ένα TAXISnet που υπολειτουργεί ακόμη και όταν θεωρητικά «δουλεύει».

Τέλος, η ΠΟΦΕΕ δια της επιστολής της ζητά να ορισθούν άμεσα (έως 15/07/2013) με απόφαση του Υφυπουργού κ. Γεωργίου Μαυραγάνη νέες καταληκτικές ημερομηνίες κατ’ αντιστοιχία της πεντάμηνης διάρκειας του ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και της ΠΟΛ.1054/26-6-13 που να προβλέπουν σταδιακή υποβολή των δηλώσεων και η οποία θα ορίζει σαν πρώτη καταληκτική ημερομηνία την 30η Αυγούστου 2013 και σαν τελευταία την 31η Οκτωβρίου 2013 (ήτοι πραγματική τετράμηνη περίοδο από 01/07/2013 – 31/10/2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...