Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Alpha Bank: Ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας


«Η Ελλάδα σήμερα έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, πράγμα που είναι ακόμη ζητούμενο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ουσιαστικά έχει...
εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του προγράμματος προσαρμογής και ανάκαμψης της οικονομίας της έως το τέλος του 2013, αλλά και στα επόμενα έτη» αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ταυτόχρονα «ολοκληρώθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία η καλοκαιρινή εξέταση από την τρόικα της πορείας προόδου του προγράμματος προσαρμογής που εφαρμόζει η Ελλάδα».

Η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του προγράμματος προσαρμογής της χώρας στα επόμενα τρίμηνα αποκτά μεγαλύτερη σημασία στην τρέχουσα περίοδο, όπου πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η πορεία περιορισμού της πτώσης του ΑΕΠ το 2013 και ανάκαμψης της οικονομίας από το 2014 έχει ήδη αρχίσει και αναμένεται να συμβάλλει τόσο στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στην αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας που αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...