Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απονομή του 1ου ALBA Business unusual Award στον Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο

ALBA Graduate Business SchoolImage via Wikipedia
 Απενεμήθη το πρώτο Business unusual Award από το ALBA Graduate Business School στον πλοιοκτήτη Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στην εναρκτήρια εκδήλωση του νέου αυτού θεσμού του ALBA, παρουσία 350 προσωπικοτήτων από όλους τους κλάδους του επιχειρηματικού κόσμου.  
Ο νέος θεσμός Business unusual Award αναδεικνύει σημαντικές δράσεις του ALBA με θετική επιρροή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, και παράλληλα τιμά σημαντικές προσωπικότητες που αποτελούν λαμπρά πρότυπα προσωπικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς που με την επιτυχημένη πορεία τους ενσαρκώνουν τη συγκεκριμένη δράση που αναδεικνύεται μέσω του θεσμού. Για την έναρξη αυτού του θεσμού, το ALBA επέλεξε να αναδείξει την επιχειρηματικότητα και να τιμήσει τον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία, πλοιοκτήτη Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, έναν άνθρωπο με όραμα και κοινωνική ευαισθησία και προσφορά.
 
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA, κ. Νίκος Εμπέογλου, αναφέρθηκε στη νομιμοποίηση του ALBA να απονέμει Βραβεία Επιχειρηματικότητας και επεσήμανε τη διακεκριμένη επίδοση του ALBA τα τελευταία δέκα χρόνια στον Ετήσιο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιχειρηματικού Σχεδίου αφού έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό πρώτων και δεύτερων βραβείων. Τελειώνοντας, τόνισε ότι με βάση δύο από τα πρώτα αυτά βραβεία έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο εταιρείες από αποφοίτους του ALBA.
 
Ο Πρύτανης του  ALBA, Καθηγητής Νικόλαος Τραυλός, εξήρε το απαράμιλλο ήθος, φιλοσοφία και έργο ζωής, καθώς και κοινωνική προσφορά του Καπετάν Βασίλη, ο οποίος αποτελεί κατάλληλο πρότυπο προς παραδειγματισμό της νεολαίας. Για τη ζωή και το έργο του Καπετάν Βασίλη μίλησε, επίσης, ο διακεκριμένος, με σειρά διεθνών επιστημονικών βραβείων, Καθηγητής στην Έδρα Μη Γραμμικών Επιστημών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Cambridge και Ακαδημαϊκός, Δρ. Θανάσης Φωκάς. Ο Δρ. Φωκάς τόνισε ότι ο Καπετάν Βασίλης προφανώς έχει τα κοινά χαρακτηριστικά της επιτυχίας όπως την εργατικότητα, την ικανότητα αναλυτικής σκέψης, την προσήλωση στην ποιότητα, και την ψυχολογική δύναμη και επιμονή. Συγχρόνως, όμως, διαθέτει ατομικά γνωρίσματα με κύριο χαρακτηριστικό τον σεβασμό προς τον άνθρωπο.
 
Μετά την  απονομή, ο Καπετάν Βασίλης, αφού ευχαρίστησε το ALBA που τον τίμησε με το πρώτο Business unusual Award, τόνισε: «Η Χώρα μας σήμερα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Το ποιος φταίει και φτάσαμε ως εδώ δεν βοηθάει να το ψάχνουμε. Σήμερα, προέχει να βάλουμε όλοι πλάτη να σωθεί η Χώρα. Να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας τον διπλανό του και να επιβιώσουμε, όσο το δυνατόν, μονιασμένοι. Παράλληλα, θα πρέπει να βοηθήσουμε αλλά και να πιέσουμε τους πολιτικούς να επισπεύσουν τη δημιουργία συνθηκών για ανάπτυξη και προκοπή, με την τήρηση των νόμων και σεβασμό στον πολίτη. Αν αυτά γίνουν με θυσίες όλων μας, σύντομα θα βλέπουμε πάλι χαμογελαστά πρόσωπα γύρω μας και η Χώρα μας θα φτάσει σε σημείο αντάξιο της ιστορίας μας και της εθνικής μας κληρονομιάς».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...