Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Air Liquide: "Επένδυση € 70 εκατ. στην Ινδία

Air Liquide1Image via WikipediaΝέα επένδυση ύψους € 70 εκατ. στην αναπτυσσόμενη οικονομία της Ινδίας ανακοίνωσε η Air Liquide, με την υπογραφή μακροπρόθεσμου συμβολαίου με τη Rashtriya Ispat Nigam Limited (RINL), τη δεύτερη μεγαλύτερη κρατική χαλυβουργία στην Ινδία. Χάρη στην επένδυση αυτή, η Air Liquide θα μπορεί να προμηθεύει την αγορά της Νότιας Ινδίας, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στα Βόρεια και στα Δυτικά της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Air Liquide θα επενδύσει στην κατασκευή δύο μονάδων διαχωρισμού του αέρα, αναλαμβάνοντας την κατασκευή και την εκμετάλλευση. Η έναρξη λειτουργίας των μονάδων αυτών, ημερήσιας δυναμικότητας σε οξυγόνο μεγαλύτερης των 1.800 τόνων, προβλέπεται για το τέλος του 2012. Η εταιρία θα προμηθεύει το οξυγόνο και το άζωτο, για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της RINL, της οποίας η ετήσια παραγωγή χάλυβα προβλέπεται να αυξηθεί από 3 σε 6,3 εκατ. τόνους. Παράλληλα, θα παράγει μεγάλες ποσότητες υγροποιημένων αερίων (οξυγόνο, άζωτο και αργόν) για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της στην περιοχή, τόσο του βιομηχανικού όσο και του ιατρικού τομέα,.

Η Ινδία αποτελεί μία σημαντική αγορά για την Air Liquide, δεδομένου μάλιστα ότι η αγορά χάλυβα της Ινδίας κατέχει την 5η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναμένεται να τριπλασιάσει την παραγωγική της δυναμικότητα τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο χάλυβας είναι απαραίτητος για τα έργα υποδομής και για την αυτοκινητοβιομηχανία, δύο τομείς που γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στην Ινδία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...