Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας των καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου

The Mall of Athens
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισαν να προσφύγουν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ζητώντας να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 276/25.11.2010 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών για την κατ' εξαίρεση λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου.


Οι τρεις προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών είναι παράνομη, καθώς σύμφωνα με το Ν. 1892/1990 αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές και αργίες είναι ο νομάρχης και όχι το νομαρχιακό συμβούλιο.

Ακόμη, δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των φορέων που προσέφυγαν στο ΣτΕ, όπως απαιτεί η νομοθεσία, αλλά το Νομαρχιακό Συμβούλιο αρκέστηκε στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Επίσης, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αθηνών δεν έλαβε την απαιτούμενη δημοσιότητα, αφού δεν δημοσιεύθηκε ολόκληρη πουθενά, παρά μόνο αναρτήθηκε μια μικρή περίληψή της στον Διαδικτυακό Τόπο της Νομαρχίας Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...