Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ανάπτυξη του πρακτορειακού δικτύου στην πολυκαναλική διανομή της INTERAMERICAN

Σημαντική χρονιά ήταν το 2010 για την ανάπτυξη των εργασιών της INTERAMERICAN μέσω του πρακτορειακού δικτύου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατηγικής της εταιρείας για την ανάπτυξη της πολυκαναλικής διανομής.

Τα συνεργαζόμενα πρακτορεία αύξησαν τη νέα παραγωγή τους συνολικά στους κλάδους ζωής, υγείας, ομαδικών και γενικών ασφαλίσεων κατά 53% σε σχέση με το 2009, ενώ ειδικότερα στις γενικές ασφαλίσεις πέτυχαν αύξηση των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων κατά 13%. Συνολικά, η παραγωγή του πρακτορειακού δικτύου το 2010 κλείνει πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

Σε εορταστική βραδιά για τη βράβευση των καλύτερων συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών, καθώς και της τράπεζας Millennium που αποτελεί τον βασικό τραπεζικό διανομέα προϊόντων της INTERAMERICAN, ο Γεν. Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της εταιρείας Γ. Μαυρέλης υπογράμμισε τη σταδιακή στροφή σε ένα πιο ισορροπημένο μοντέλο διανομής. Στο σύνολο της εταιρικής παραγωγής, το 2010 οι πράκτορες συνεισέφεραν το 36% στις γενικές ασφαλίσεις, το 8% στον κλάδο ζωής και το 12% στον κλάδο υγείας, ενώ το bancassurance σημείωσε αισθητή ανάπτυξη κυρίως στην προώθηση προγραμμάτων ζωής. Η επιτυχία αυτή αντανακλά τη δυναμική του δικτύου, του οποίου τη διοικητική ευθύνη εκ μέρους της εταιρείας έχει ο Κ. Βακίδης.

Όπως τόνισε ο Γ. Μαυρέλης, στόχος του 2011 για το πρακτορειακό δίκτυο είναι η περαιτέρω ανάπτυξη εργασιών στις γενικές ασφαλίσεις με βελτίωση του προϊοντικού μείγματος (αυτοκίνητο – λοιποί κλάδοι) και η εφαρμογή ενός πιλοτικού σχεδίου προώθησης προγραμμάτων υγείας. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην παροχή εκπαίδευσης, ειδικών προνομίων και υποστήριξης κυρίως με εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας και των αυτοματισμών που έχει εισαγάγει στις λειτουργίες της η INTERAMERICAN.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Κώτσαλος, ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε τη διαφοροποίηση της INTERAMERICAN στα επίπεδα της φερεγγυότητας, της αξιοπιστίας, της καινοτομίας και του επαγγελματισμού και παρατήρησε πως στο σημερινό περιβάλλον της έντονης αβεβαιότητας η εταιρεία παρουσιάζεται με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και διακυβέρνηση, ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές του Solvency II. «Ο ενδελεχής έλεγχος του λειτουργικού κόστους, η προσοχή στην ανάληψη κινδύνων και ο εκσυγχρονισμός στις δομές, δίνουν προβάδισμα στην INTERAMERICAN για την επόμενη μέρα», επισήμανε ο Γ. Κώτσαλος.

Κατά την εκδήλωση, που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μαζί, μια Δύναμη», βραβεύθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2010 οι διακριθέντες πράκτορες και μεσίτες και τιμήθηκε για την επιτυχημένη, πολυετή συνεργασία με την εταιρεία η τράπεζα Millennium.

Κατά σειρά επιτυχίας, οι βραβευθείσες εταιρείες πρακτόρων και μεσιτών:

Νέα παραγωγή ομαδικών ασφαλίσεων:
1. All Risk Insurance Brokers, 2. Marsh ΕΠΕ, 3. AON Hellas ΕΠΕ. '

Μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα γενικών ασφαλίσεων εκτός αυτοκινήτου:
AON Hellas ΕΠΕ, 2. ΠΕΝΚΟ ΑΕ, 3. Άμυνα ΕΠΕ, 4. Ωμέγα ΑΕ, 5. Παπαδάκης ΑΕ.

Νέα παραγωγή υγείας:
ING Ελληνική ΑΕ Μεσιτείας, 2. Ι. Ρούσσης ΕΠΕ, 3. Infotrust ΑΕ.

Μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα γενικών ασφαλίσεων συνολικά: Infotrust ΑΕ, 2. Σχήμα ΑΕ, 3. AON Hellas ΕΠΕ, 4. EFG ΑΕΜΑ, 5. ΜΑΡΤΕΝ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...