Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Με ανοδικές τάσεις κύλισαν οι σημερινές συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το μεικτό κλίμα που επικράτησε στην Ασία, εξαιτίας των φόβων για πιθανή αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα.

Παγκοσμίως, οι επενδυτές θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μειώσει τη συμβολή της μεγάλης ασιατικής οικονομίας στην παγκόσμια ανάκαμψη. Η Κίνα καταβάλλει προσπάθειες να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, αλλά ωστόσο η σφιχτότερη νομισματική πολιτική θα έχει επιπτώσεις στην ταχύτατη ανάπτυξη που παρουσιάζει η οικονομία της.

Μεικτή ήταν η κίνηση χθες και στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εκεί αναμένουν την τελική έγκριση της επέκτασης της ισχύος των φοροαπαλλαγών για δύο ακόμη χρόνια.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 0,09%, μετά από σύντομο πέρασμα από τα κόκκινα, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με οριακή πτώση 0,02%. Ανοδικά κινήθει και η αγορά στη Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης DAXκατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 0,60%. Μάλιστα, ο δείκτης DAX επανήλθε για πρώτη φορά στα επίπεδα του Ιουνίου 2008.
www.kathimerini.gr 

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...