Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΕΣΕΕ: 320.000 εμπορικές επιχειρήσεις εξαιρούνται από το καθεστώς των ενισχύσεων

Τη δυσαρέσκεια της εξέφρασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για την εξαίρεση του εμπορίου από τον νέο Επενδυτικό Νόμο.
 
To σχέδιο νόμου «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή», που τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση προκάλεσε στο σύνολο του εμπορικού κόσμου έκπληξη και δυσαρέσκεια για την εξαίρεση του εμπορίου από αυτόν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ.
 
Οι «αναγκαίες εξαιρέσεις» στις οποίες συγκαταλέγεται και το εμπόριο, με δεδομένο ότι δεν προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία, φαίνεται ότι αποτελούν εθνικές επιλογές του υπουργείου, σημειώνει η ΕΣΕΕ και προσθέτει ότι ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο σχέδιο νόμου, δεν υπάγονται στο καθεστώς ενισχύσεων οι τομείς και κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, εκτός από το χονδρικό και λιανικό εμπόριο αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
 
Επίσης, δεν υπάγονται στο καθεστώς ενισχύσεων τα επενδυτικά σχέδια που συνδέονται με την εξαγωγική δραστηριότητα καθώς και σχέδια εμπορίας εγχώριων προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...