Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Αποκαρδιωτική η συνεδρίαση στην Οδό Αθηνών

Αποκαρδιωτική και η σημερινή συνεδρίαση στην Αθήνα, καθώς η τοποθέτηση σε επιτήρηση προς υποβάθμιση από την Fitch των 5 μεγαλύτερων τραπεζών «δένει» τα χέρια των επενδυτών.
 
Η Ελλάδα δεν είναι προτιμητέος προορισμός για επενδύσεις και το μόνο θετικό στοιχείο  που θα μπορούσε να διακρίνει κανείς είναι ότι η μετοχή της Εθνικής συγκέντρωσε το 1/4 του τζίρου σε επίπεδα τιμών που είναι κρίσιμα.

Oι ξένες αγορές κινήθηκαν θετικά και αργότερα σημείωναν οριακή πτώση, στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στα ίδια σχεδόν επίπεδα με χθες κλείνοντας στις 1444,19 μονάδες με πτώση 0,34%. Στα 6,26 ευρώ η Εθνική έχασε 0,79%. Αμετάβλητες έμειναν οι Τράπεζα Πειραιώς-Αlpha Bank. Πτώση 1,03% για την Eurobank.

Ρευστοποιήσεις σε Ελλάκτωρ, Αγροτική και Marfin Popular με πτώση πάνω από 4%. Πτώση 3,92% στην Jumbo και 2,82% για την Motor Oil. Στον αντίποδα, θετικά και με κέρδη 4,61% έκλεισε η Βιοχάλκο. Άνοδος 1,07% για την ΔΕΗ και κέρδη 0,50% για την Coca – Cola.

Στα 47 εκατ. Ευρώ ανήλθε ο συνολικός όγκος συναλλαγών.    
Παράλληλα, με φόντο και την υποβάθμιση της Ουγγαρίας από την Fitch, πιέστηκαν με μικρές συναλλαγές τα ελληνικά ομόλογα, με το spread του 10ετούς έναντι του γερμανικού bund να ανεβαίνει στις 924 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...