Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η ProBank ψάχνει σωσίβιο στο fund Baupost

Νέα παράταση χρόνου προσπαθεί να εξασφαλίσει η τράπεζα ProBank, προκειμένου να βρει κεφάλαια για να διατηρηθεί στη ζωή και να μην ακολουθήσει την τύχη που της επιφυλάσσει η τρόικα, δηλαδή της διάσπασης, όπως έκανε με την Αγροτική Τράπεζα και τη First Business Bank, συμφερόντων Ρέστη.

Η διοίκησή της, στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής ο Π. Φρονίστας, ως επίτροπος από την Τράπεζα της Ελλάδος, ζήτησε και έλαβε νέα παράταση με σκοπό την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.). Την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για τις 15 Ιουνίου 2013 με στόχο την εισαγωγή της στο Χ.Α. Η διοίκηση προέταξε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, προέρχονται από το hedge fund Baupost (από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, το οποίο έχει αποκτήσει και συμμετοχή στον ΟΠΑΠ). Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα δώσει, εκτός από χρόνο για διαπραγματεύσεις -για την εισαγωγή μπορεί να χρειαστούν από ένας έως τρεις μήνες-, και εμπορευσιμότητα στις μετοχές της, που είναι το Α και το Ω ώστε η επένδυση να καταστεί ελκυστική. Αν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις και η διοίκηση καταφέρει να βρει τα 282 εκατ. ευρώ που συνολικά χρειάζεται για να ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως, τότε θα έχει διασώσει άλλα 450 εκατ. ευρώ από τους υφιστάμενους μετόχους. Διαφορετικά θα χαθούν όλα, όπως προβλέπει ο περίφημος νόμος της τρόικας, ο οποίος επιφυλάσσει άνιση μεταχείριση στις μικρές τράπεζες έναντι των λεγόμενων συστημικών.

Στην ίδια γενική συνέλευση θα τεθεί προς έγκριση η άρση της απαγόρευσης κατοχής από ένα μέτοχο ποσοστού άνω του 5%, αλλαγή που φαίνεται να διευκολύνει την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο στρατηγικών επενδυτών.

ΧΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ/enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...