Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Oμιλος Δαυίδ: Οδηγείται σε πώληση η Nutriat

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε τελικά η προσπάθεια της οικογένειας Δαυίδ να ανασυγκροτήσει την εταιρεία Nutriat - ύστερα και από δύο ρυθμίσεις χρεών εκ μέρους των τραπεζών - και η μόνη επιλογή που της απέμεινε είναι η πώληση μ' οποιονδήποτε τρόπο. 

Δηλαδή είτε «κομμάτι κομμάτι» είτε η εταιρεία ως σύνολο. Το εντυπωσιακό γεγονός στην προκειμένη περίπτωση είναι πως τόσο ο κλάδος της αρτοβιομηχανίας όσο κι ο κλάδος των αλεύρων είναι ίσως οι πιο ανθεκτικοί στην παρούσα τραγική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Μάλιστα, πριν από την τελευταία ρύθμιση χρεών η εταιρεία του ομίλου Δαυίδ - την οποία διαχειριζόταν ο Χάρης Δαυίδ - είχε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 110,1 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεών της στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ανερχόταν στα 170,5 εκατ. ευρώ και παράλληλα οι πωλήσεις της πέρυσι ήταν 20,242 εκατ. ευρώ έναντι 38,3 εκατ. ευρώ το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...