Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Άνχελ Γκουρία - Γιώργος Στουρνάρας: Σε πρώτο πλάνο η φοροδιαφυγή

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, συναντήθηκε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Στουρνάρας, ο οποίος... βρίσκεται στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ενώ οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα ανταγωνισμού, διοικητικής μεταρρύθμισης, τουρισμού και μείωσης του διοικητικού βάρους. Το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στον ΟΟΣΑ, δώδεκα χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα υπέγραψαν, ή δεσμεύθηκαν να υπογράψουν, τη «Σύμβαση για την αμοιβαία Διοικητική συνεργασία στα φορολογικά θέματα».

Η Σύμβαση αποτελεί ένα αποτελεσματικό νομικό εργαλείο που διευκολύνει τη διοικητική συνεργασία, μεταξύ των φορολογικών αρχών των κρατών σε πολυμερές επίπεδο, ενώ βασικός στόχος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Σε δηλώσεις του, ο τεχνοκράτης υπουργός σημείωσε ότι η εφαρμογή της στην Ελλάδα θα διευκολύνει τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή άλλων κρατών, που δεν ανήκουν απαραίτητα στην ΕΕ.

Με τη σημερινή υπογραφή, η Ελλάδα δεσμεύεται να ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα σε ό,τι αφορά στη φορολογική διαφάνεια και στην ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ η σύμβαση θα τεθεί σε ισχύ μέσα σε ένα τρίμηνο περίπου. Τέλος, να σημειώσουμε πως αύριο Πέμπτη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με το γάλλο ομόλογό του, Πιερ Μοσκοβισί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...