Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Road show στις ΗΠΑ για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των εισηγμένων εταιρειών του ΧΑ


Με το επενδυτικό ενδιαφέρον και από το εξωτερικό να επανακάμπτει, το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ θα παρουσιάσει στις 5-6 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη τις προοπτικές τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και των εισηγμένων και προς αποκρατικοποίηση εταιρειών. 

Συνολικά 28 εισηγμένες εταιρείες θα παρουσιάσουν επίσης στη Wall Street τις προοπτικές τους σε πάνω από τα 84 κορυφαία παγκοσμίως Funds (το 46% συμμετέχει μάλιστα για πρώτη φορά) αφορούν τις Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΕΛΠΕ, Τιτάν, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Ιντραλότ, Μέτκα, Eurobank Properties, Μυτιληναίος, Marfin Investment Group, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΚΑΕ, Ελλάκτωρ. Παράλληλα, πρώτη φορά συμμετέχουν οι Βιοχάλκο, Παπουτσάνης, Μπήτρος, Lamda Development, Πλαίσιο, Πλαστικά Θράκης, Σωληνουργεία Κορίνθου, Creta Farms, Τράπεζα Αττικής, Κρι-Κρι και MLS. Να σημειωθεί ότι οι ξένοι επενδυτές κατέχουν το 53% των ελληνικών μετοχών, ενώ οι μεγαλύτερες θέσεις τους προέρχονται από τις ΗΠΑ, το  Λουξεμβούργο, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 Ο πρόεδρος του ΧΑ Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε το αυξημένο πλέον ενδιαφέρον για την Ελλάδα από το εξωτερικό, ενώ ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης τόνισε ότι θα πρέπει να  δείξουμε ότι η κρίση μπορεί να γίνει και μία  ευκαιρία.
Την ώρα που τα spreads των ελληνικών ομολόγων έχουν μειωθεί στις 670 μονάδες βάσης από σχεδόν 3.000 μονάδες τον Μάιο του 2012, η κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ως προς το ΑΕΠ της χώρας παραμένει στο ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αποτυπώνοντας έτσι και τα υψηλά περιθώρια σύγκλισης.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...