Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πότε τα έξοδα με πιστωτική κάρτα είναι τεκμήριο


Τεκμήριο εισοδήματος θεωρεί η Εφορία τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και ήδη το ΣΔΟΕ συντάσσει λίστα για έλεγχο με όσους πιάνονται να πληρώνουν σε δόσεις δανείων πάνω από το 40% του εισοδήματός τους.

Εφαρμόζοντας συνταγή Ράιχενμπαχ, που στην τελευταία έκθεσή του ζητά την online παρακολούθηση των τραπεζικών λογαριασμών από το υπουργείο Οικονομικών, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός προχωρά σε διασταύρωση στοιχείων από τις τράπεζες, αναζητώντας και εκείνους που έχουν δάνεια άνω των 250.000 ευρώ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι λόγω της οικονομικής ανέχειας οι Ελληνες φορολογούμενοι χρεώνουν στην κάρτα τους όχι μόνο τις καθημερινές δαπάνες διαβίωσης, αλλά ακόμα και τις πληρωμές των υπέρογκων φόρων που τους επιβάλλει το κράτος, προκειμένου να τους πληρώνουν σε άτοκες ή έντοκες δόσεις. Για τον λόγο αυτό, στο δείγμα των προς έρευνα υπόπτων φοροδιαφυγής κινδυνεύει να βρεθεί η μισή Ελλάδα που κάνει «τράμπες» για να αντιμετωπίσει μήνα με τον μήνα τα καθημερινά έξοδα του νοικοκυριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...