Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ξεκινά μέσα στην εβδομάδα η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS NET, για όλους τους φορολογούμενους. 

Το υπουργείο Οικονομικών διευθετεί τις τελευταίες τεχνικές προσαρμογές, προκειμένου το σύστημα να δεχθεί τις φετινές φορολογικές δηλώσεις με βάση τις αλλαγές που έχουν επέλθει σύμφωνα με τους τελευταίους φορολογικούς νόμους.

Σημειώνεται ότι για την υποβολή μέσω του TAXIS της φορολογικής δήλωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο φορολογούμενος να διαθέτει κωδικό πρόσβασης, τον γνωστό, πλέον κλειδάριθμο.

Στη φετινή φορολογική δήλωση έχουν επέλθει μια σειρά αλλαγές μεταξύ των οποίων, η αναγραφή υποχρεωτικά για πρώτη φορά των τόκων των καταθέσεων, νέος τρόπος για την αναγραφή των προστατευόμενων τέκνων ενώ έχει προστεθεί ειδικός κωδικός για φορολογούμενους μισθωτούς που αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για να μην επιβαρυνθούν με την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους ελεύθερους επαγγελματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...