Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Και ξαφνικά η Morgan Stanley φωνάζει: "Αγοράστε ελληνικά ομόλογα"

«Ανάμεσα στις δύο κορυφαίες αγορές σταθερού εισοδήματος της χρονιάς» κατατάσσει τη χώρα μας ο γνωστός ελβετικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Morgan Stanley, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, ο Πάολο Μπατόρι, επικεφαλής του τμήματος ομολογιακής πολιτικής προέτρεψε τους επενδυτές να στραφούν προς τα ελληνικά ομόλογα: «Αγοράστε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, τα ελληνικά ομόλογα, αν και ακόμη αντιμετωπίζονται σαν επένδυση που πιθανότατα θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων, τον τελευταίο καιρό σημειώνουν ράλι, επισημαίνοντας ότι την περασμένη Παρασκευή η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε κάτω από το 10%, για πρώτη φορά από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. «Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτά τα ομόλογα το Μάρτιο του 2012 βρίσκονταν στο 30%, οφείλει να παραδεχτεί ότι έχει σημειωθεί πρόοδος». Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του, το ποσοστό θα πέσει στο 9,5% μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για ποιο λόγο να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα; Διότι, σύμφωνα με τον Πάολο Μπατόρι της Morgan Stanley, η ανάπτυξη δεν είναι μακριά. «Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία θα βελτιωθεί φέτος και του χρόνου. Η Ελλάδα θα ανακάμψει φέτος και θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς την επόμενη χρονιά», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πιθανότητα να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ πλέον εμφανίζεται εξαιρετικά μικρή. Οι μεταρρυθμίσεις γίνονται πλέον ορατές και η ακραίες μορφές λιτότητας είναι «πιθανόν να απομακρύνονται», σημειώνει.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...