Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για το ΕΣΠΑ, ζητά με παρέμβασή του ο Λ. Αυγενάκης

Τα προβλήματα στην ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για το ΕΣΠΑ στον κόμβο του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβαση που κατέθεσε... προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και ζητά την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φακέλων.

Για τη συμμετοχή σε προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι αναγκαία η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων στον διαδικτυακό κόμβο της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και πιο συγκεκριμένα στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων.

«Ωστόσο», όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης «σημαντικά προβλήματα έχουν ανακύψει στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής προτάσεων για το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να κινδυνεύουν να χάσουν τις σχετικές προθεσμίες. Καθ' όλη την διάρκεια του 24ωρου ο ηλεκτρονικός κόμβος υποβολής φακέλου δεν λειτουργεί εξαιτίας των χρηστών οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν σε αυτό, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Σημειώνεται επίσης ότι το ηλεκτρονικό σύστημα δεν αποφορτίζεται ούτε και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα».

Ο χρόνος υποβολής των επενδυτικών προτάσεων για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου – Υπηρεσιών» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013 λήγει στις 10 Μαΐου και ώρα 17.00μμ. Παρότι η ημερομηνία αυτή είναι από παράταση προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας (25/4) έπειτα από Υπουργική Απόφαση, πέραν του προβλήματος υπερφόρτωσης του δικτύου, τα εμπόδια στη σύνταξη των προτάσεων είναι μεγάλα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να αδυνατούν να προλάβουν, δεδομένης και της μεσολάβησης των αργιών.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής, ζητά την παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής κάτω από το πρίσμα των πραγματικών δυσκολιών που έχουν προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...