Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Στουρνάρας: Μετράμε αντίστροφα για την έξοδο από την κρίση

Σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως στη διάρκεια του Eurogroup έλαβε θετικά μηνύματα για την Ελλάδα και υπογράμμισε πως εισέπραξε «αισιοδοξία για το ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση».

Ειδικότερα, ο υπουργός κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών υποθέσεων τόνισε ότι «οι εταίροι παραδέχονται εγγράφως ότι η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο. Πως οι ελληνικές αρχές δείχνουν ισχυρή θέληση να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ότι η Ελλάδα ανακτά με ταχύτητα την χαμένη ανταγωνιστικότητα» και πρόσθεσε πως «αυτό μας κάνει, όχι να εφησυχάζουμε, αλλά να αισιοδοξούμε ότι χρόνος μετρά αντίστροφα για την έξοδο από την κρίση».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός σημείωσε ότι η ουσιαστική αντιστροφή του κλίματος ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και όπως είπε «σήμερα αντιμετωπίζουμε σημαντικά θετικό κλίμα. Καταφέραμε να πετύχουμε απόφαση για την εκταμίευση διπλής δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ».

Επανέλαβε δε ότι η εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί εντός των επόμενων ημερών και η δεύτερη ύψους 3,3 δισ. ευρώ τον ερχόμενο Ιούνιο.

Πέραν αυτών ο υπουργός τοποθετήθηκε και για το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης που είναι η «εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Η νομισματική ένωση πρέπει να συνοδευτεί από πλήρη οικονομική ένωση. Μόνο μέσω μιας ολοκληρωμένης ένωσης θα ενισχυθεί η ευρωζώνη» και προσθέτοντας πως «απαιτείται ενίσχυση του συντονισμού των δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...