Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σκέψεις για παράταση έως το τέλος Αυγούστου

Πριν ανοίξει καλά καλά η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να δώσει παράταση μέχρι τα τέλη Αυγούστου, εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο taxisnet.

Ηδη το taxis ξεκίνησε τη λειτουργία του με πρωτοφανή καθυστέρηση, ενώ ακόμα δεν έχουν ετοιμαστεί ούτε όλες οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι ούτε και οι οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης. Οι αναλυτικές οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων αναμένεται να εκδοθούν σήμερα και να αναρτηθούν μόνο στο Διαδίκτυο.

Είναι βέβαιο ότι οι περίπου 6.000.000 φορολογούμενοι δεν θα προλάβουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τις 30 Ιουνίου, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα όπως:

* Σημαντική καθυστέρηση στην εκκαθάριση των δηλώσεων,

* εκατομμύρια φορολογούμενοι θα αναγκαστούν να καταβάλουν τους φόρους τους, αντί σε 3 διμηνιαίες δόσεις, σε 2 διμηνιαίες δόσεις ή ακόμη και εφάπαξ,

* καθυστέρηση στην καταβολή των νέων επιδομάτων τέκνων σε 800.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Ισως και σήμερα το υπουργείο Οικονομικών βγάλει διευκρινιστική εγκύκλιο τόσο για τα ποσά των τόκων που θα δηλώνονται (μάλλον θα είναι άνω των 250 ευρώ) όσο και για το καθεστώς που θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...